Zeg eens . . .

Wanneer stond jij voor het laatst iets te presenteren over Nieuwe Economie en dacht je: “ik wou dat dit me beter afging”? Of heb je er zelfs bij voorbaat vanaf gezien en zou je het zo graag wél doen? Of misschien ben je op zoek naar inspiratie om zelf workshops te organiseren over Nieuw Economisch denken?  Dan is deze workshop op precies iets voor jou!

Een workshop inspirator Nieuwe Economie?

Bij Our New Economy (ONE) krijgen we soms de vraag om een presentatie te geven op bijeenkomsten die in het land worden georganiseerd. ONE wil dit graag doen en we zouden dit ook graag uitbreiden en vaker presentaties willen geven over Nieuwe Economie.

Maar als de vraag toeneemt, kunnen we dit met een huidige bezetting niet invullen. Om toch een grotere impact te hebben en het verhaal breder uit te dragen, is het “Train de Trainer” idee ontstaan. Doelstelling is om enthousiaste vrijwilligers in staat te stellen in hun eigen regio, hun eigen organisatie of eigen (burger-) initiatief in staat te stellen om het verhaal van de Nieuwe Economie door te vertellen in presentaties en workshops. Maar ook om te delen, om van jullie en van elkaar te leren.

Je gaat dus niet voor ONE presentaties geven (hoewel we daar in de toekomst wel over willen nadenken), we willen jou vooral graag inspireren om zelf aan de slag te gaan. Ook zijn we bezig met het onderzoeken van vervolgworkshops, bijvoorbeeld op gebied van geldcreatie en lokale munten, ondernemen in de Nieuwe Economie, of accounting in een Nieuwe Economie.

Bijeenkomst van één dag

In 2018 organiseren we in Utrecht weer een aantal keer de Workshop inspirator Nieuwe Economie. Deze bijeenkomst houden met maximaal 14 geïnteresseerden die ook zelf actief aan de slag willen met presentaties, onderwijs of workshops. De workshop is niet gratis, deelnemers bepalen zelf de waarde van deze workshop (waardebepaling achteraf). Desgewenst kun je daarvoor ook een factuur ontvangen.

Inhoud van het programma

  1. Welkom en kennismaking deelnemers
  2. Wat is “economie”?
  3. Economisch denken door de eeuwen heen.
  4. Alternatieven: de Nieuwe Economie (veerkracht, donut, CGE, …)
  5. De Grote Transitie
  6. Psychologie van de Transitie
  7. Presentatie- en workshoptechnieken

Wat eerdere deelnemers vonden

“Leuke mensen en een nieuw netwerk”, “Sluit goed aan bij mensen die al bezig zijn met Nieuwe Economie”, “Ik krijg behoefte aan het opstarten van actieplannen”, “Ik ben van plan hier wat mee te doen binnen mijn bedrijf”, “Goede afwisseling van werkvormen en sprekers”, “Nog meer gekkere werkvormen gebruiken”, “Uitgebreide lunch, maar liever met lokale biologische producten”.

In-Company

Speelt (discussie over) het onderwerp Nieuwe Economie in jouw organisatie? Dan kun je ook vrijblijvend contact opnemen over een workshop in jullie organisatie. Hierbij stemmen we de duur en de inhoud van de workshop af op de behoefte die er binnen de organisatie zijn. Bijvoorbeeld een halve dag workshop om te kijken hoe de Donut Economie te vertalen is naar de strategie van de organisatie of juist een overzicht van verschillende invullingen van de nieuwe economie en hoe deze richtinggevend kunnen zijn voor het invullen van de purpose van de organisatie.

Inschrijven

Is deze workshop iets voor jou? Dan ben je welkom op een van de data in 2018 in Utrecht aan de Oudegracht, van 9:30 tot 17:00. Schrijf je in met behulp van onderstaande formulier. Na het bevestigen van alle inschrijvingen krijg je nog nadere informatie. Ook delen we jouw naam en email gegevens met de andere deelnemers. Er zijn maximaal 14 plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Inschrijven

 

Deel deze pagina