Zeg eens . . .

Wanneer stond jij voor het laatst iets te presenteren over Nieuwe Economie en dacht je: “ik wou dat dit me beter afging”? Of heb je er zelfs bij voorbaat vanaf gezien en zou je het zo graag wél doen? Of misschien ben je op zoek naar inspiratie om zelf workshops te organiseren over Nieuw Economisch denken?  Dan is deze workshop op precies iets voor jou!

Een workshop inspirator Nieuwe Economie?

Bij Our New Economy (ONE) krijgen we soms de vraag om een presentatie te geven op bijeenkomsten die in het land worden georganiseerd. ONE wil dit graag doen en we zouden dit ook graag uitbreiden en vaker presentaties willen geven over Nieuwe Economie.

Maar als de vraag toeneemt, kunnen we dit met een huidige bezetting niet invullen. Om toch een grotere impact te hebben en het verhaal breder uit te dragen, is het “Train de Trainer” idee ontstaan. Doelstelling is om enthousiaste vrijwilligers in staat te stellen in hun eigen regio, hun eigen organisatie of eigen (burger-) initiatief in staat te stellen om het verhaal van de Nieuwe Economie door te vertellen in presentaties en workshops. Maar ook om te delen, om van jullie en van elkaar te leren.

Je gaat dus niet voor ONE presentaties geven (hoewel we daar in de toekomst wel over willen nadenken), we willen jou vooral graag inspireren om zelf aan de slag te gaan. Ook zijn we bezig met het onderzoeken van vervolgworkshops, bijvoorbeeld op gebied van geldcreatie en lokale munten, ondernemen in de Nieuwe Economie, of accounting in een Nieuwe Economie.

Bijeenkomst van één dag

In 2018 organiseerden we in Utrecht vier keer de Workshop inspirator Nieuwe Economie. Deze bijeenkomst waren met maximaal 14 geïnteresseerden die ook zelf actief aan de slag willen met presentaties, onderwijs of workshops. Gemiddeld hadden we 12 deelnemers per workshop.

Wat eerdere deelnemers vonden

“Leuke mensen en een nieuw netwerk”, “Sluit goed aan bij mensen die al bezig zijn met Nieuwe Economie”, “Ik krijg behoefte aan het opstarten van actieplannen”, “Ik ben van plan hier wat mee te doen binnen mijn bedrijf”, “Goede afwisseling van werkvormen en sprekers”, “Nog meer gekkere werkvormen gebruiken”, “de vertaling naar mijn eigen doelgroep moeten we nog gaan maken”.

In-Company

Speelt (discussie over) het onderwerp Nieuwe Economie in jouw organisatie? Dan kun je ook vrijblijvend contact opnemen over een workshop in jullie organisatie. Hierbij stemmen we de duur en de inhoud van de workshop af op de behoefte die er binnen de organisatie zijn. Bijvoorbeeld een halve dag workshop om te kijken hoe de Donut Economie te vertalen is naar de strategie van de organisatie of juist een overzicht van verschillende invullingen van de nieuwe economie en hoe deze richtinggevend kunnen zijn voor het invullen van de purpose van de organisatie.

Inschrijven

Is deze workshop iets voor jou? Dan kun je aangeven dat je belangstelling hebt voor een bijeenkomst in 2019. De opzet zal mogelijk iets anders zijn dan afgelopen jaar, daar gaan we je dan zeker over informeren.

Inschrijven

 

Deel deze pagina