ONE zoekt Bestuurslid Funding en/of Communicatie

Our New Economy (ONE) is op zoek naar een bestuurslid die wil bijdragen aan een economie die goede levens voor alle mensen binnen de ecologische grenzen van de Aarde realiseert. Om dit te bereiken ontwikkelt ONE met denkers en ondernemers theorieën en praktijken die aantonen dat het echt anders kan.

Er zijn complexe (mondiale en lokale) vraagstukken die zich lastig laten oplossen vanuit een enkele economische school. Als wij het hebben over Nieuwe Economie, dan bedoelen we niet dat alles opnieuw moet worden uitgevonden. Veel theorie is binnen de wetenschap al voorhanden. Maar de beschikbare inzichten, in en buiten economiefaculteiten, worden vaak niet meegenomen in beleid en publieke actie. ONE werkt aan verbreding van de focus.

Profielschets bij de functie

Voor ons 4-koppige bestuur zoeken we aanvullend iemand met belangstelling voor toepassing van pluriform economisch denken in de hedendaagse samenleving en de rol die ONE daarin kan spelen. Je bent positief kritisch en coachend en kan tactvol optreden, zowel intern als extern. De bestuurder die we zoeken is goed in communicatie met alle stakeholders en kan de inhoudelijke samenhang tussen activiteiten overzien en de benodigde communicatie daarop afstemmen. Je bent bovendien in staat kansrijke gelegenheden te herkennen en verzilveren voor funding van onze projecten. Je hebt affiniteit met de nieuwe ontwikkelingen in het economische onderzoek en de praktijk en ziet solidariteit en duurzaamheid daarbij als belangrijke normatieve kaders.

Wat ga je doen?

Als bestuurder ben jij degene die bewaakt en faciliteert hoe de uitgangspunten van ONE worden uitgedragen. Communicatie is daarbij belangrijk, maar ook ervaring met projectgovernance. Omdat je beschikt over een uitgebreid netwerk waarbinnen – direct of indirect – mogelijkheden liggen voor funding van projecten, kun je projectleiders van ons team ondersteunen bij het zoeken voor financiering. Je helpt met het zoeken van contacten en het juist inzetten van communicatie daarbij.

Wij verwachten dat je in staat bent om ca. 8 uur per maand voor deze functie vrij te maken.

Wij bieden

Een rol in een bijzondere organisatie op een inspirerend moment in de geschiedenis. Het bestuur vormt een klein, hecht team dat gemotiveerd is om een nieuw economisch denken uit te dragen. Medebestuurders en het team van de stichting beschikken allen over een breed netwerk aan interessante contacten dat we met elkaar delen. De bestuursleden van ONE genieten geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Een reis- en onkostenvergoeding is mogelijk.

Geïnteresseerd?

Sta je te popelen om te beginnen bij Our New Economy, dan komen we graag met je in gesprek. We starten op 3 augustus met de eerste selectie van de ontvangen sollicitaties. Stuur een korte reactie met CV t.a.v. onze voorzitter, Martijn Jeroen van der Linden via communicatie@ourneweconomy.nl.

Deel deze pagina