ONE zoekt Projectleider Onderwijs Nieuwe Economie (ca 15 uur)

Over ONE

Our New Economy (ONE) is per direct op zoek naar een ZZP-collega om ons team te versterken. ONE is een kleine organisatie (stichting) die met een team van ZZP-ers werkt aan het realiseren van een economie die voorziet in goede levens voor alle mensen binnen de ecologische grenzen van de Aarde. Om dit te bereiken ontwikkelt ONE met denkers en ondernemers theorieën en praktijken die aantonen dat het echt anders kan. In 2020 en 2021 ligt de focus  op het ontwikkelen van economie-onderwijsproducten op drie niveaus: voortgezet onderwijs, hbo en wo. De vraag vanuit het onderwijs ligt er, zeker bij een groeiende groep leerkrachten en docenten.

Er zijn verschillende complexe (mondiale en lokale) vraagstukken die zich lastig laten oplossen vanuit een enkele economische school. Als wij het hebben over Nieuwe Economie, dan bedoelen we niet dat alles opnieuw moet worden uitgevonden. Veel theorie is binnen de wetenschap al voorhanden. Maar de beschikbare inzichten, in en buiten economiefaculteiten, worden te vaak niet meegenomen in beleid en ondernemerschap. Daar sturen we doorgaans nog op winst en groei, ten koste van de Aarde en het welzijn van mensen. ONE werkt aan verbreding van de focus.

Profielschets bij deze functie

We zoeken een ervaren en betrokken projectleider. Bij een kleine organisatie houdt het in dat je coördineert en tegelijk vol in de inhoud zit. Je voelt je dus sterk verbonden met de thema’s van ONE. Je hebt natuurlijk de Donut Economie van Raworth gelezen, maar je bent breder geïnteresseerd in nieuwe economische theorieën. Je voelt je thuis in een omgeving waar je samenwerkt met ZZP-ers en vrijwilligers. Je blinkt in deze setting uit in communicatieve en organiserende vaardigheden. Omdat we met een klein team veel voor elkaar willen krijgen is een doe-mentaliteit belangrijk. Jij verliest grote lijnen daarbij niet uit het oog. Je bent bekend met projectmanagement methodieken of Agile/Scrum en kunt deze vertalen naar een kleine slagvaardige setting. Je hebt aantoonbaar ervaring op gebied van economieonderwijs (vo of hbo). Je bent bekend met klassikaal en online aanbieden van lesmaterialen en je hebt goede ideeën hoe je docenten kunt ondersteunen met het vernieuwen van hun vakgebied. Je beheerst daarvoor Nederlands en Engels uitstekend.

Wat ga je doen?

Je gaat met een aantal projecten op verschillende onderwijsniveaus aan de slag. ONE heeft een ontwikkelbudget gekregen om lesbrieven te ontwikkelen rondom de Donut Economie in het voortgezet onderwijs; specifiek het 2de of 3de jaar havo/vwo. Op dit moment zijn de leerdoelen uitgewerkt en ga je samen met een paar enthousiaste economieleerkrachten de vertaling maken naar onderwijsproducten en werkvormen. Daarnaast is communicatie naar scholen en leerkrachten een belangrijk onderdeel van het uiteindelijk op te leveren product dit jaar. Hierbij ga je online informatie- en trainingsmateriaal (laten) ontwikkelen.

Voor hbo-onderwijs zijn lectoren en docenten veelal zelf aan de slag, maar ga je dit vanuit ONE projectmatig ondersteunen en instellingen verbinden met praktijk en onderzoek. Hierbij zet je ons Fellowsnetwerk in, waar fellows en geïnteresseerden uit diverse achtergrond deelnemen. En uiteraard heb je veel contact met onze twee ONE-collega’s die bezig zijn met het schrijven van een academisch boek voor Economy Studies.

Wij bieden

Een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Je werkt samen met enthousiaste ZZP collega’s die zich op professionele wijze inzetten voor een betere wereld. We hebben geen kantoor, dus je werkt vanuit huis en we stemmen de werktijd af. We bieden een redelijk uurtarief van 38 euro (incl. BTW) en je wordt onderdeel van een bijzondere organisatie op een belangrijk moment in de geschiedenis van ons economisch denken.

Geïnteresseerd?

Sta je te popelen om als ZZP-er te beginnen bij Our New Economy, dan komen we graag met je in gesprek. We starten op op 1 september met de selectie van de ontvangen sollicitaties. Stuur een korte reactie met CV aan onze directeur, maarten.nijman@ourneweconomy.nl.


Deel deze pagina