Workshops nieuwe economie in het onderwijs

Een workshop voor docenten en lectoren

In het hoger onderwijs is Nieuwe Economie al geen onbekende term. Circulaire economie, ecologische economie, betekenis economie en nog meer begrippen komen terug in de curricula en de verschillende vakken. In het voortgezet onderwijs ontstaat nu ook behoefte aan een bredere blik op economie.

Laat je inspireren

Het doel van de workshops is helder: leerkrachten, docenten en lectoren gezamenlijk rondom onderwerpen bij elkaar te brengen, inspireren en samen stappen zetten om nieuwe begrippen in het bestaande onderwijs op te nemen. We werken aan een serie voor online collegiale bijscholing ‘nieuwe economie in het onderwijs’. De insteek is vanuit het instellingen voor het hoger onderwijs in Nederland, maar vanuit een andere achtergrond zijn de meeste workshops goed te volgen.

Vanaf 18 november start we de reeks van 8 bijeenkomsten. Iedere maand op een woensdagmiddag van 16.00 – 17.30 een inspirerende workshop tot de zomer van 2021.

Wat kun je verwachten?

18 november: A New Vision for Economics Education

In deze workshop worden ideeën en gereedschappen aangeboden om hierbij te helpen, zowel de waarom-vraag, als de instrumenten en de veelheid aan richtingen. En deze hulpmiddelen gaan we ook direct toepassen om hun praktische nut te zien.

16 december: Maatschappelijke, juridische en ethische aspecten van technologische vernieuwing

De workshop gaat over Technology Assessment voor Business studenten, oftewel de analyse maatschappelijke, ethische en juridische aspecten van technologische vernieuwingen. Met cases studies en crisisoefening.

13 januari 2021 (zet vast in de agenda)

17 februari 2021 (zet vast in de agenda)

17 maart 2021 (zet vast in de agenda)

14 april 2021 (zet vast in de agenda)

19 mei 2021 (zet vast in de agenda)

16 juni 2021 (zet vast in de agenda)

Inschrijven op de nieuwsbrief

Inschrijven doe je per workshop, maar je kunt je hieronder inschrijven op de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte.

Nieuwe economie in het onderwijs
Mijn voornaamste interesse is
Ik blijf graag op de hoogte *

Deel deze pagina