5 maart: De TransitieMotor – Onzekerheid over werk en wonen

In dit transitiegesprek, dat De TransitieMotor in samenwerking met ONE organiseert, gaan we in op de betaalbaarheid van de basisbehoeften in Nederland. Hoe goed is die en kunnen we het verbeteren?

Het thema van deze bijeenkomst is inkomen en betaalbare basisbehoeften. Een breed onderwerp, dus we zoomen in op de groepen die het moeilijk hebben (of krijgen), op inkomen uit arbeid en op (de kosten van) wonen.

In dit transitiegesprek brengen we mensen samen die deze thema’s aanpakken. Om inhoudelijk, maar vooral ook strategisch, verbinding te vinden.

Programma 15-17 uur

Op het programma staan pitches van deskundigen over de essentie van de problematiek. En we gaan in groepen met hen in gesprek om te komen tot oplossingsrichtingen en handelingsperspectief. De volgende sprekers kun je verwachten:

  • Justine Feitsma (CNV Jongeren, Coalitie-Y) spreekt over de problematiek van jongeren op de woningmarkt en arbeidsmarkt
  • Sanne Lamers (Nibud) spreekt over ontoereikende vangnetten (SDG 1) en over kwetsbare groepen (qua inkomen en kosten van basisbehoeften)
  • Hendrik Noten (zelfstandig onderzoeker en auteur ‘Fantoomgroei’) praat ons bij over inkomen uit onzekere arbeid (SDG 8)
  • Peter Boelhouwer (TU Delft) bespreekt de betaalbaarheid van wonen (SDG 10).

Tussendoor gaan deelnemers in groepen uiteen om te komen tot handelingsperspectief.

Deel deze pagina