Je bent van harte uitgenodigd voor de lancering van het nieuwe boek, Economy Studies: A Guide to Rethinking Economics Education.

Wat is Economy Studies?

Allereerst is het een (Engelstalig) boek: een toolkit voor het (her)ontwerpen van economievakken en curricula. Het is voortgekomen uit de wereldwijde studentenbeweging Rethinking Economics. Dit keer geen kritiek op bestaande programma’s en geen grootse curriculumherziening – take it or leave it – maar een gestructureerde toolkit met frisse ideeën en materialen.

De begeleidende website en de ondersteunende nieuwsbrief bevatten een rijkdom aan extra middelen, denk bijvoorbeeld aan op maat gemaakte boekjes voor meer specifieke doelgroepen: arbeidseconomen, monetaire economen en andere specialisaties, evenals decanen, studenten en businessscholen.

Ook zijn er extra lesmaterialen zoals plug&play syllabi en lessen. Economy Studies levert mogelijkheden voor workshops en uitwisseling met andere economiedocenten.

Over het boek

Het boek is opgebouwd uit drie delen:

Deel I: Fundamenten

Dit deel schetst de basisprincipes die ten grondslag liggen aan een goede economieopleiding, zoals pluralisme en een real-world focus, en biedt didactische suggesties om deze principes in de praktijk te brengen.

Deel II: Bouwstenen

Dit deel levert tien concrete maar flexibele bundels van vaardigheden en kennis, suggereren wat te onderwijzen, hoe het te onderwijzen en wat lesmateriaal te gebruiken.

Deel III: Tools

Dit derde deel biedt zeven praktische tools voor curriculumontwerp en -vernieuwing.

Benieuwd? Ga dan direct naar de website van Economy Studies!

De lancering op 28 oktober

Tijdens de lancering op 28 oktober in Utrecht zal Martin Wolf (Chief Economics Commentator Financial Times) een lezing geven via zoom.

Ook gaat decaan Erik Stam in op de ontwikkelingen in de bachelor economie van de UU en natuurlijk zullen de auteurs Sam de Muijnck en Joris Tieleman het boek presenteren, inclusief een Q&A-sessie. Aansluitend kun je Joris en Sam misschien nog spreken tijdens een borrel. De boekpresentatie is geheel Engelstalig.

Praktisch

Datum: 28 oktober, 14:00-16:00, borrel 16:00-17:00.
Locatie: Auditorium UU, Kriekenpitplein 1, Utrecht.
RSVP klik hieronder om een ​​plaats te reserveren (zonder reservering geen toegang).

Deel deze pagina