ONE is op zoek naar Projectleider, Workshop Coach en een inhoudelijk Expert voor curriculumverandering hbo economie

Our New Economy is een kleine onafhankelijke denktank in Nederland. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk, die werkt aan vernieuwing van het economisch denken in onderwijs, beleid en praktijk. Het huidige team is jong en gedreven en bestaat binnenkort uit tien collega’s. Hoewel we allemaal op ZZP-basis werken, besteden we tijd en aandacht aan de samenwerking, inhoudelijk op de projecten én met elkaar als ONE. Dankzij een donatie van de Goldschmeding Foundation, zijn we nu op zoek naar versterking van ons team voor een reeks projecten op het gebied van curriculumverandering in het Hoger Economisch Onderwijs, specifiek op hbo-niveau. Dit projectteam gaat toewerken naar het uitvoeren van assessment op opleidingen in samenwerking met het onderwijsveld.

Een nieuw team

Het nieuwe Assessment Team start met het uitvoeren van een reeks workshops met onderwijsprofessionals. Doelstelling is om te komen tot een referentiekader voor curriculumherziening – een gezamenlijke richting –  in het hbo economieonderwijs en vervolgens de hbo-instellingen te faciliteren met behulp van inhoudelijke assessments op het aanbod aan economieonderwijs. De nieuwe teamleden gaan intensief samenwerken en elkaar ondersteunen om in het project effectief impact te maken. Gezamenlijk heeft het team kennis en ervaring in Commerciële Economie, International Business, Bedrijfskunde en Finance & Control. Het Nieuw Economisch denken staat hierbij centraal. We onderscheiden in het projectteam de volgende drie rollen, ondersteund door een project office en een communicatiespecialist:

1. Projectleider/coördinator 

 • Plant en coördineert projectactiviteiten met het team. Levert op tijd, binnen budget. 
 • Communicatief sterk, sparringpartner voor de expert en schrijft mee aan de bevindingen en kan de media tegemoet treden (i.s.m. expert).
 • Coördineert afspraken, workshops en is eindverantwoordelijk voor verslaglegging.
 • Denkt strategisch over de kansen en impact van het landelijke assessment.
 • Eerste focus is het hbo-werkveld, mogelijke uitbreiding naar vo.

2. Expert onderzoeker

 • Verwerkt alle input en inzichten uit de workshops en het prototype tot een referentiekader voor de curricula. 
 • Vertaalt het referentiekader naar een bruikbare methode voor assessments van opleidingen en opleidingsprofielen.
 • Verzamelt gegevens binnen de scope uit het onderwijsveld (opleidingsprofielen) en verwerkt deze aan de hand van de methode.
 • Weet per opleidingsprofiel in het hoger onderwijs in Nederland wat er inhoudelijk ongeveer speelt, adviseert het team bij het opstellen van het referentiekader en heeft een goed netwerk binnen de economie opleidingen. Richting Landelijke Opleidings Overleggen optreden als woordvoerder. 

3. Facilitator & coach

 • Nodigt mensen uit tot inbreng, begeleid de workshops met interessante werkvormen en koppelt de resultaten helder terug.
 • Gaat goed om met weerstand en weet een veilige sfeer te creëren in workshops. 
 • Bekendheid met het Three Horizons Framework is een pluspunt.
 • Ondersteunt instellingen met assessments en onderwijs-inhoudelijke adviezen.
 • Communiceert prettig, legt bevindingen vast en verzamelt lessons learned.

Jouw werk

De 3 teamleden die wij zoeken, zullen 16 tot 32 uur per week (afhankelijk van invulling rollen) werken voor een eerste periode van zes maanden (Fase 1 van het project), met een beoogde verlenging tot eind 2023 (Fase 2 en 3).

Taal binnen het team is Nederlands, maar binnen ONE is Engels vaak voertaal, je beheerst deze beide talen dus uitstekend. De Teamleden werken grotendeels op afstand. Je bent in Nederland gevestigd en bereid te reizen naar bijvoorbeeld hbo-instellingen of naar kantoorruimte (Castricum of Amsterdam) voor overleg. Een aantal keer per jaar vergaderen we off-site met alle ZZP-collega’s van ONE. We bieden een marktconform uurtarief. We streven naar diversiteit in het team, en moedigen leden van minder bevoorrechte sociale groepen actief aan om te solliciteren. 

Beoogde startdatum: 1 september 2022.

Hoe te solliciteren

Om te solliciteren naar een van deze rollen, stuur je ons je CV, een korte motivatiebrief met relevante voorbeelden uit je huidige werk (blog/ scriptie/ georganiseerd evenement/ workshops) per e-mail. Als jouw vaardigheden niet precies één rol is, maar deels een combinatie van twee rollen, horen we ook graag van je.

Na een eerste selectie nodigen we kandidaten uit voor een gesprek in de eerste of tweede week van juli 2022. Als onderdeel van dit interview kunnen we eventueel vragen om een korte demonstratie van je workshopstijl, dit laten we dan ruim vooraf weten. Als je vragen hebt over de functies of de procedure, voel je vrij om deze eerst te mailen.

Sollicitatietermijn: 30 juni 2022.

Deel deze pagina