ONE zoekt econoom voor lesmaterialen voortgezet onderwijs

Our New Economy is een kleine onafhankelijke denktank in Nederland. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk, die werkt aan vernieuwing van het economisch denken in onderwijs, beleid en praktijk. Het huidige team is jong en gedreven en groeit al naar twaalf collega’s. Dankzij een donatie van de Goldschmeding Foundation, zijn we nu op zoek naar versterking van ons team voor projecten op het gebied van materiaalontwikkeling en curriculumverandering in het voortgezet onderwijs, op dit moment m.n. havo/vwo.

Wat we van jouw verwachten

  • Je bent econoom en je bent enthousiast over de materialen en ideeën van ONE. Bij voorkeur heb je ervaring met het voortgezet onderwijs en je weet wat er in het economieonderwijs in Nederland inhoudelijk ongeveer speelt.
  • Je kunt goed autonoom werken, plant en coördineert jouw activiteiten in overleg met het team. Levert op tijd, binnen budget. 
  • Je bent communicatief sterk, denkt na over het narratief en het betrekken van alle stakeholders.
  • Je kunt vanuit een Nieuw Economisch referentiekader bruikbare lesmaterialen en methode voor voor het voortgezet onderwijs ontwikkelen.
  • Je bent ook sterk in het overdragen van kennis en vaardigheden aan leerkrachten die meer willen weten over de thema’s. Bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie of een docenten training.

Jouw werk

Doelstelling van het project is om de bestaande lesbrieven beter onder de aandacht te brengen in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ga je nieuwe lesbrieven ontwikkelen (6 thema’s, 8 lesbrieven voor bovenbouw en onderbouw). Op de langere termijn ben je ook bezig met het actueel houden van de content.

Als econoom ga je ook op strategisch niveau aan de slag: hoe komen we tot een nieuw curriculum in het vo, welke stakeholder kunnen we hierbij betrekken en hoe gaan we dat organiseren?

Je bent 20-24 uur per week beschikbaar voor een eerste periode tot juli 2023 en een met een beoogde verlenging tot de zomer van 2024. Daarna kijken we samen weer verder vooruit.

Taal binnen het team is Nederlands, maar binnen ONE is Engels vaak voertaal, je beheerst deze beide talen dus uitstekend. De Teamleden werken grotendeels op afstand. Je bent in Nederland gevestigd en bereid te reizen naar bijvoorbeeld scholen of naar kantoorruimte (Castricum of Amsterdam) voor overleg.

Beoogde startdatum: liefst al in oktober of anders in november 2022.

Wat wij bieden

Hoewel we nu nog allemaal op ZZP-basis werken, besteden we tijd en aandacht aan de samenwerking, inhoudelijk op de projecten én met elkaar als ONE. Een aantal keer per jaar vergaderen we off-site met alle ZZP-collega’s van ONE. We bieden op dit moment een uurtarief van 45,- euro (excl. BTW), dat is hetzelfde voor iedereen die bij ONE werkt.

Bij ONE draait het om impact. Je hebt collega’s over heel Europa en in Nederland die allemaal enorm gemotiveerd zijn om het economisch denken te hervormen. We ondersteunen en inspireren elkaar en je hebt tijd om mee te werken aan het ontwikkelen van onze visie op de Nieuwe Economie. Wij vinden het niet raar als jij je in wil lezen op onderwerpen en we delen interessante artikelen en papers met elkaar.

Reageren op deze projectrol?

Om te solliciteren naar deze rol, stuur je ons je CV, een korte motivatiebrief met een paar relevante voorbeelden uit je huidige werk (blog/ scriptie/ georganiseerd evenement/ workshops) per e-mail. 

We streven naar diversiteit in het team, en moedigen leden van minder bevoorrechte sociale groepen actief aan om te solliciteren.

Na een eerste selectie op basis van je info, nodigen we kandidaten uit voor een gesprek in september 2022. Als onderdeel van dit interview kunnen we eventueel vragen om een korte demonstratie van je presentatie- of workshopstijl, dit laten we dan ruim vooraf weten. Na alle gesprekken hakken we de knoop door. Als je vragen hebt over de projectrol of de procedure, voel je vrij om deze eerst te mailen aan maarten.nijman – dan het apestaartje – ourneweconomy.nl.

Sollicitatietermijn: 30 augustus 2022.

Deel deze pagina