Our New Economy wil ons denken over de economie fundamenteel veranderen

ONE streeft naar vernieuwing van het economieonderwijs op basisscholen, middelbare scholen en in het hoger onderwijs (HBO en universiteiten).

Hoe zorgen we ervoor dat de volgende generatie verschillende perspectieven op de economie onderwezen krijgt en zo actief en constructief vormgever wordt van die economie?

ONE wil het economisch onderzoek verbreden. In de academische wereld domineert momenteel één perspectief (neoklassieke economie). ONE organiseert en faciliteert innovatief onderzoek.

Welke onderwerpen, theorieën en methodes krijgen momenteel geen of nauwelijks aandacht terwijl ze wel een zinvol (nieuw) perspectief op de economie bieden? Daar gaat ONE mee aan de slag.

ONE wil ook experimenten in de praktijk op het gebied van de nieuwe economie aanjagen. ONE wil nieuw economische initiatieven aan elkaar koppelen en het overkoepelende verhaal vertellen en verder ontwikkelen.

Welke praktijkvoorbeelden leiden nu al tot het eerlijker en duurzamer maken van onze economie? Met vooruitstrevende voorbeelden inspireert ONE beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en studenten.