Onderwijs

Op de basisschool leren kinderen over sparen, geld als ruilmiddel en ze leren rekenen met geld. Vervolgens leer je op de middelbare school over schaarste, de markt, het meten van welvaart door middel van het BBP en de balans van de Staat. De Economie wordt les gegeven als wetenschap, met objectieve waarheden over de optimale situatie. Tegelijkertijd bestaan er velen economische stromingen die een andere kijk hebben op onderwerpen als geld, de markt en welvaart.

ONE streeft ernaar om het lespakket Economie te vernieuwen op basisscholen, middelbare scholen en hoger onderwijs (HBO en universiteiten). Hiermee hopen we ervoor te zorgen dat scholieren en studenten verschillende perspectieven op de economie krijgen zodat ze er een kritische deelnemer van worden en beter om kunnen gaan met snel veranderende tijden.

Met ons eerste project – Train de Trainer – ontwikkelen we een lespakket over de problemen in de huidige financiële economie en de alternatieve economische ideeën. Aan de hand van een een aantal bijeenkomsten, boeken en readers en online materiaal worden geïnteresseerden opgeleid om presentaties te geven over onze Nieuwe Economie. Dit kan ook een zeer inspirerende training zijn als je werkzaam bent in het onderwijs.

Basisonderwijs

Op de basisschool leren kinderen over sparen, geld als ruilmiddel en ze leren rekenen met geldbedragen. De Economie wordt niet onderwezen, haar vanzelfsprekendheden worden wel overgedragen aan de kinderen als waarheid.
Meer informatie

Voortgezet onderwijs

Op de middelbare school krijgen leerlingen kennis aangereikt over schaarste, de markt, het meten van welvaart door middel van het BBP en de balans van de Staat. De Economie wordt les gegeven als wetenschap, met objectieve waarheden over de optimale situatie. Tegelijkertijd bestaan er velen economische stromingen die een andere kijk hebben op onderwerpen als geld, de markt en welvaart.
Meer informatie

HBO en universiteiten

Onderwijsvernieuwing op HBO en universiteiten. We werken daarbij samen met Rethinking Economics, een netwerk van studenten, academici en gepassioneerde denkers, die samenkomen om het economisch denken te diversifiëren en vernieuwen.
Meer informatie

Trainingen

ONE werkt op dit moment aan een Train-de-Trainer programma. Spreekt een duurzame en eerlijke samenleving jou aan? Wil je een rol spelen in de veranderingen naar een nieuwe economie? Dan is dit iets voor jou!
Jij kunt straks een inspirerende workshop, een presentatie, training of bijeenkomst organiseren over de nieuwe economie.
Meer informatie