Trainingen

Train de Trainer – programma

Met ons eerste project – Train de Trainer – ontwikkelen we een lespakket over de problemen in de huidige financiële economie en de alternatieve economische ideeën. Aan de hand van een een aantal bijeenkomsten, boeken en readers en online materiaal worden geïnteresseerden opgeleid om presentaties te geven over onze Nieuwe Economie.

Opzet

Het ONE Train de Trainer programma kent een modulaire opzet, dat we in de toekomst ook via de website van ONE gaan ondersteunen. Op dit moment is een workshop van 1 dag ontwikkeld. Deelnemers aan de workshop kunnen daarna prima zelfstandig presentaties en workshops geven over onderwerpen die raken aan Nieuwe Economie en De Grote Transitie. De deelnemers krijgen in de workshop inzichten aangereikt en gaan daarbij actief aan de slag met oefeningen. De workshop is zeer interactief. Bij ONE kunnen we ook weer leren van de deelnemers. Ook stimuleren we alle deelnemers om een onderling netwerk op te bouwen en te onderhouden. In aanvulling op de bijeenkomst krijgen deelnemers toegang tot presentatiematerialen, oefeningen en artikelen. Zo wordt iedereen ondersteund in het geven van presentaties, workshops of lesprogramma’s.

Doelstellingen 2018

Begin februari 2018 start een pilot van de basismodule (Workshop inspirator Nieuwe Economie). Deze deelnemers worden uitgevraagd op hun ambities vooraf en er vindt een uitgebreide evaluatie plaats aan het einde van de bijeenkomst. Op basis van deze inzichten wordt de basismodule definitief gemaakt (maar kan natuurlijk altijd doorontwikkeld worden) voor de volgende groepen deelnemers. Ons streven voor 2018 is minstens 4 keer de basismodule te verzorgen voor een groep van 10-15 deelnemers. Voor deelnemers die de stof ook willen gaan toepassen in het (eigen) onderwijs of actief aan de slag willen om zelf cursussen te verzorgen, verzamelden we afgelopen jaar ook voldoende stof voor modulen waarmee een meerdaagse opleiding Nieuwe Economie kan worden opgebouwd. In Q3/Q4 moet ook de eerste keer een meerdaagse opleiding worden gehouden, gericht op de doelgroep onderwijs. De bijeenkomsten in het kader van het Train de Trainer programma van ONE zijn kosten­dekkend: de deelnemers gaan (m.u.v. de pilot) een eigen bijdrage betalen voor de opleiding.

In de toekomst

De komende jaren zal ONE de Train de Trainer modulen verder ontwikkelen en willen we ook de haalbaarheid van online modulen onderzoeken (Train de Trainer @ home) voor onderwerpen die zich daar wat makkelijker voor lenen. Ook maken we in toenemende mate gebruik van animaties en filmmateriaal. Hiermee kunnen deelnemers hun eigen presentaties en lessen aantrekkelijker maken.

Inschrijven voor de Workshop Inspirator Nieuwe Economie

Inschrijven
Deel deze pagina