Wie is wie

Managing team

Maarten Nijman (Chief Operations) studeerde in 1996 af in de Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de UvA op het onderwerp heuristieken en biases in kennisintensieve systemen. Na een carrière van 15 jaar in de financiële sector maakte hij in 2010 een carrièreswitch. Sindsdien was hij nog actief als Lean expert (Master Black Belt) en als vrijwilliger in de transitiebeweging, lokaal en als bestuurslid van Transitie Nederland. Bij ONE is hij verantwoordelijk voor alle operations en inhoudelijk actief met ontwikkelen van lesmaterialen en als medeauteur van de publicatie over Integratie naast Competitie. Naast het werk is hij zanger en gitarist in de band AYCE.

Sam de Muijnck (Chief Economist) is in 2020 afgestudeerd op een interdisciplinaire onderzoeksmaster Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Sam publiceert over nieuwe economie en welke investeringen overheden het beste kunnen doen vanuit een duurzaam perspectief. Hij schreef eerde mee aan het boek Thinking like an economist? (2018). Samen met Joris schreef hij in 2021 het boek Economy Studies: een beter voorstel voor ons economie-curriculum. Daarnaast is hij breakdance docent en hip-hop artiest en was hij voorzitter van Rethinking Economics NL.

Joris Tieleman (Senior Economist) studeerde Economie en Sociale Geografie aan de universiteiten UvA en VU, en promoveerde in 2020 op een proefschrift over de groei van Ghanese steden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Joris richtte in 2014 met enkele medestudenten de Nederlandse tak van Rethinking Economics op, met het doel het universitaire economie-onderwijs te hervormen. Hij schreef eerde mee aan het boek Thinking like an economist? (2018). Samen met Sam schreef hij het boek Economy Studies: een beter voorstel voor ons economie-curriculum.

Team

In mei starten 4 nieuwe teamleden bij ONE. We gaan ze hier binnenkort ook introduceren. Kijk ook regelmatig bij onze de vacatures als jij ONE interessant vindt.

Bestuur

Martijn Jeroen van der Linden (voorzitter) is lector New Finance aan de Haagse Hogeschool en promovendus aan de TU Delft (afdeling van Economics of Technology and Innovation). Daarnaast is hij momenteel voorzitter van Ons Geld en penningmeester bij Casco Art Institute. Eerder was Martijn onderzoeker op het EU-project Creating Economic Space for Social Innovation, coördinator van het Platform Duurzame en Solidaire Economie en had hij verschillende functies binnen ING. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

Charlotte van Dixhoorn ( penningmeester ) werkt ‎als Project Leader bij Artis. Daarvoor werkte ze bij McKinsey & Company. Charlotte studeerde Sustainable Development en Internation Business & Economics aan de Universiteit Utrecht, en deed in opdracht van het Sustainable Finance Lab onderzoek naar ‘Full Reserve Banking’.

Peter Mulder (algemeen bestuurslid) werkt als senior onderzoeker bij TNO Energietransitie Studies. Hij is econoom, gepromoveerd aan de VU, en gespecialiseerd in toegepast empirisch onderzoek op het snijvlak van energie en stedelijke economie. Hij heeft eerder gewerkt als onderzoeker bij IIASA in Oostenrijk, als consultant in Mozambique, en onderzoeker en docent aan de VU.

Hij brengt graag creatieve mensen bij elkaar die nadenken over hoe een betere economie kan bijdragen aan een betere wereld. Naast zijn werk is hij voorzitter van het bestuur van ‘Hart voor Noord’, een non-profitorganisatie die mensen in Amsterdam Noord ondersteunt om uit armoede en eenzaamheid te komen via het bouwen van kleine buurtgemeenschappen.

Wimar Bolhuis (algemeen bestuurslid) is universitair docent economie aan de Universiteit Leiden. Eerder werkte hij bij een Tweede Kamerfractie, het ministerie van Financiën en de Sociaal Economische Raad. Wimar studeerde economie in Utrecht en sociale psychologie en bestuurskunde in Leiden. In 2018 promoveerde hij op een proefschrift over de doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s en regeerakkoorden door het Centraal Planbureau.

Van zijn hand verschenen de boeken De Rekenmeesters van de Politiek (2017), Elke Formatie Faalt; verkiezingsbeloftes die nooit worden waargemaakt (2018) en met Flip de Kam en Jasper Lukkezen Overheidsfinanciën; Economie van de Collectieve Sector (2021). Samen met Randy Martens en Wouter Welling maakt Wimar de podcast Studio Tegengif en hij schrijft om de week een column bij RTL Nieuws over economie, maatschappij en politiek.

Ondersteuning

Sjaak Beirnaert (boekhouding) is eigenaar van administratiekantoor Buro Bilan. Dit is een allround administratiekantoor dat werkt vanuit hartje Tilburg. De klantenkring van Buro Bilan is divers: starters, creatieve bedrijven, muziekpodia en stichtingen.


Onze dank gaat uit naar

Esther Somers nam in 2017 het initiatief vanuit het Platform DSE om de stichting Our New Economy op te richten en was tot 2020 betrokken bij de projecten van ONE.

Julika Frome was van september 2020 tot december 2021 bij ONE projectleider onderwijs en begon aan de Lesbrieven Nieuwe Economie. Verder heeft ze de online training ‘Meedoen in de Nieuwe Economie’ en ‘Nieuwe Economie de Podcast‘ opgezet.

Danny Verdonk ondersteunde ONE in 2021 met social media en materialen voor (lokale) overheid.

Elisa Terragno Bogliaccini werkte mee aan het project Investeren in de Toekomst.

Rebecca Belochi schreef haar Bsc paper over participation income en organiseerde workshops rondom dit thema.

Elisabeth Rijpkema hielp ons in 2020 met de communicatiestrategie.

Deel deze pagina