Wie is wie

Team

Sam de Muijnck is student en volgt de interdisciplinaire onderzoeksmaster Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij breakdance docent (www.damnfresh.com) en hip-hop artiest (www.samenfalko.nl), en was hij voorzitter van Rethinking Economics NL (www.rethinkingeconomics.nl).

Joris Tieleman studeerde Economie en Sociale Geografie aan de universiteiten UvA en VU, en rondt momenteel een proefschrift over de groei van Ghanese steden af, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Joris richtte in 2014 met enkele medestudenten de Nederlandse tak van Rethinking Economics op, met het doel het universitaire economie-onderwijs te hervormen. Momenteel worden daar namelijk belangrijke elementen van onze leefwereld buiten beschouwing gelaten of behandeld op een manier die er weinig inzicht in biedt. Momenteel werkt Joris bij Rethinking Economics aan een boek met daarin een beter voorstel voor ons economie-curriculum.

Maarten Nijman studeerde in 1996 af in de Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de UvA op het onderwerp heuristieken en biases; vervormingen in ons menselijk redeneren. Ook in onze economie is ons denken zwaar vervormd door “hoe we denken dat het moet”. Daarom is Maarten voorstander van een aantrekkelijk alternatief en is hij lid van platform DSE en trekker van het Transition Towns initiatief in zijn woonplaats. Na een carrière van 15 jaar in Finance en Banking heeft Maarten in 2010 zijn baan opgezegd. Nu adviseert en doceert hij nog deeltijds Lean Six Sigma, waarbij het continu verbeteren en verminderen van verspilling aansluit bij zijn idealen.

Danny Verdonk studeerde technische bedrijfskunde en is duurzaamheidscoach en circulair ondernemer. Hij ziet dat de tijd er klaar voor is om samen nieuwe oplossingen te vinden. Daarbij kiest Danny ervoor om er minder over te praten, maar vooral te doen. We gaan ons anders organiseren, vinden andere vormen van leven, wonen en werken en zijn bezig met de verandering. Daar waar kansen zijn om iets te veranderen of deze verandering te versnellen, zet hij zich volledig in!

Bestuur

Martijn Jeroen van der Linden (voorzitter) is lector New Finance aan de Haagse Hogeschool en promovendus aan de TU Delft (afdeling van Economics of Technology and Innovation). Daarnaast is hij momenteel voorzitter van Ons Geld en penningmeester bij Casco Art Institute. Eerder was Martijn onderzoeker op het EU-project Creating Economic Space for Social Innovation, coördinator van het Platform Duurzame en Solidaire Economie en had hij verschillende functies binnen ING. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

Charlotte van Dixhoorn (bestuurslid) werkt ‎als Project Leader bij Artis. Daarvoor werkte ze bij McKinsey & Company. Charlotte studeerde Sustainable Development en Internation Business & Economics aan de Universiteit Utrecht, en deed in opdracht van het Sustainable Finance Lab onderzoek naar ‘Full Reserve Banking’.

Peter Mulder (secretaris) Peter Mulder werkt als  senior wetenschapper bij de Energy Transition group van TNO. Hij is econoom, gespecialiseerd in toegepast onderzoek op de grens tussen energie en ‘urban economics’. Hij is ook medeoprichter van twee NGO’s in Amsterdam, ‘Present’ (2005) en Burennetwerk’ (2012) die mensen met een hulpvraag met elkaar in contact brengen. Hij is ook voorzitter van ‘Hart voor Noord’, een stichting die veerkrachtige communities bouwt. Publicaties van Peter vind je hier.

Sjaak Beirnaert (penningmeester) is eigenaar van administratiekantoor Buro Bilan. Dit is een allround administratiekantoor dat werkt vanuit hartje Tilburg. De klantenkring van Buro Bilan is divers: starters, creatieve bedrijven, muziekpodia en stichtingen.

Deel deze pagina