Lokale overheid

Raadsleden staan vooraan om verandering te brengen in hun gemeente. Maar de benodigde verandering en woorden als ‘transitie’ zijn ontzettend moeilijk uit te leggen en stuiten vaak op veel weerstand. Denk hierbij aan begrippen als een “circulaire economie”, de “Donut Economie”, een “Wellbeing Economie” en ga zo maar door. Eerst moet het inzicht en gedrag van mensen veranderen, maar verandering is vooral heel erg eng en daarom wordt er al snel weer gezocht naar dat wat we al kennen.

Ook voor ambtenaren binnen gemeentes, waterschappen en provincies zijn de uitdagingen steeds groter en complexer. De vraagstukken die er momenteel voorliggen vragen om het behalen van de grootste maatschappelijk (meervoudige) waarde, maar hoe creëren we die waarde en hoe meet je het uiteindelijk? En hoe zorg je dat de economie in jouw gemeente goed werkt voor de inwoners, maar zonder dat deze schade veroorzaakt – ergens anders of in de toekomst. Om deze vraagstukken op te lossen gebruiken we meerdere invalshoeken dan nu vaak gedaan wordt.

Deel deze pagina

Raadsleden

Verandering is lastig, toch willen steeds meer raadsleden aan de slag met het omvormen van het systeem zodat inwoners in een groene en toekomstbestendige omgeving wonen. Met een online workshop, praktische informatie, kant-en-klare moties helpen we jou het verhaal begrijpelijk te maken.
Meer informatie

Ambtenaren

Zowel vanuit de politiek als vanuit de samenleving veranderd de vraag naar oplossingen. Nieuwe benaderingen van ‘de’ economie worden daarbij vaak door gevestigde consultantbureaus op die manier toegepast dat het eigenlijk oude economie met nieuwe woorden is. Wij denken dat er meer perspectieven mogelijk (en nodig!) zijn om de complexe uitdagingen van de toekomst duurzaam op te kunnen lossen. Daarvoor delen we als ONE graag onze kennis met beleidsmakers. Lees verder hoe we kunnen ondersteunen bij nieuw beleid en perspectieven.
Meer informatie