Lokale overheid

Raadsleden staan vooraan om verandering te brengen in hun gemeente. Maar de benodigde verandering en woorden als ‘transitie’ zijn ontzettend moeilijk uit te leggen en stuiten vaak op veel weerstand. Denk hierbij aan de overgang naar de circulaire economie, de nieuwe economie, de donuteconomie en ga zo maar door. Mensen moeten hiervoor veranderen, maar verandering is vooral heel erg eng en daarom wordt er al snel weer gezocht naar dat wat we al kennen.

Ook voor ambtenaren binnen gemeentes, waterschappen en provincies zijn de uitdagingen steeds groter en complexer. De vraagstukken die momenteel voorliggen vragen om het behalen van de grootste maatschappelijk (meervoudige) waarde, maar hoe meet je die? En hoe zorg je dat de economie in bijvoorbeeld de stad blijft draaien, maar zonder dat deze schade doet aan andere zaken. Om deze vraagstukken op te lossen willen we meerdere invalshoeken gebruiken dan nu vaak gedaan wordt.

Deel deze pagina

Raadsleden

Verandering is lastig, toch willen steeds meer raadsleden hiermee aan de slag omdat we tegen de grenzen van het systeem zitten. Met een online workshop, praktische informatie, kant-en-klare moties helpen we jou het verhaal begrijpelijk te maken.
Meer informatie

Ambtenaren

Zowel vanuit de politiek als vanuit de samenleving veranderd de vraag naar oplossingen. Nieuwe benaderingen van ‘de’ economie worden daarbij vaak door gevestigde consultantbureaus op die manier toegepast dat het eigenlijk oude economie met nieuwe woorden is. Wij denken dat er meer perspectieven mogelijk (en nodig!) zijn om de complexe uitdagingen van de toekomst duurzaam op te kunnen lossen. Daarvoor delen we als ONE graag onze kennis met beleidsmakers. Lees verder hoe we kunnen ondersteunen bij nieuw beleid en perspectieven.
Meer informatie