Raadsleden

ONE is er voor die raadsleden die verandering willen in het huidige systeem. Het kan duurzamer, socialer en eerlijker. Maar om beleidsvoorstellen vanuit de gemeente te kunnen beoordelen vraagt een behoorlijke expertise. Daarnaast kunt u wel voorstellen doen om iets socialer en/of duurzamer te maken, maar daarna komt nog de veel grotere uitdaging om de overige partijen in uw raad mee te nemen in deze verandering.

Deze veranderingen zijn namelijk niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Alhoewel er (zeker landelijk) een verschuiving is naar duurzamer, eerlijker en socialer en dit van links tot rechts steeds meer te horen is, zijn er altijd nog veel raadsleden met behoorlijk conservatieve gedachtes en mensen die in de regel verandering soms erg lastig vinden. ONE wil u ondersteunen in uw missie met onze eigen missie. Daarvoor hebben we informatie beschikbaar zodat u een plan kunt maken, voorbeeld raadsinstrumenten vanuit het land die als inspiratie kunnen dienen en ontwikkelen we momenteel een workshop nieuwe economie.

Daarnaast proberen we u zo goed mogelijk op de hoogte te brengen en te houden van alles wat er speelt op het gebied van nieuwe en duurzame economie en reiken we u die informatie waarmee u uw standpunt kunt versterken. Ook onze Frequently Used Arguments kunnen u ondersteunen om beter uw standpunt over de door u gewenste verandering te kunnen maken. Bekijk hieronder wat we voor u kunnen betekenen.

Heeft u andere vragen, andere informatie nodig of heeft u informatie of een raadsinstrument dat u wilt delen met gelijkgestemden? Neem dan contact met ons op via deze link.

Deel deze pagina

Motie’s en raadsinstrumenten

Laat je inspireren door de moties van anderen en de economische hoofdstukken uit de verkiezingsprogramma’s voor de tweede kamer verkiezingen 2021.
Meer informatie